2. Sınıf Türkçe Eşsesli Kelimeler

2. Sınıf Türkçe Eşsesli Kelimeler Konusu ile ilgili en güzel etkinlikler çocukların kafalarını karıştırmayan, fazla ayrıntısı olmayan genel olarak bilgi içerikli etkinliklerdir. Eş sesli kelimeleri sürekli alıştırma çözerek daha iyi kavrayabilirler çocuklar.  Öğretmen de olsa veli de olsa evde çocuğa ders anlatırken ve ya okulda hiç fark etmez fazla ayrıntıya girmeden. Sadece ne olduğunu söyleyip kurallarını anlatıp, eğer istisna var ise bunu alıştırma yaparken anlatmanız görerek öğrenmesi daha iyi olacaktır.

Sizleri Türkçe Eş sesli kelimeler Konusunda geçen tüm ayrıntıları öğretecek güzel etkinlikler ile buluşturacağız. Şimdi göreceğiniz etkinliklerin tamamı öğretmenler tarafından hazırlanmış etkinliklerdir ve dolayısıyla çocuğu yormadan, oynatarak öğretecek olan alıştırmalar , sorular ve çözümlü örnekli etkinlikler ile çocuklar pekiştirme yapmış olacak. Her konuda aslında kitap ve öğretmenden bağımsız bir iki sayfa pekiştirme yapan çocuk diğerlerine göre fark atıyor. Çünkü farklı etkinlikler sorular yöntemler gördüğü için bakış açısı genişliyor. Kafası daha çok çalışıyor. Farklı soru tiplerine aşinalığı oluyor. Sorunun da bir dili var, bazı öğrenciler sınavlarda soruyu anlayamadığı için cevap veremiyor. Ben böyle anlamadım ki diyor. Atasözü ve Deyimler birbirlerine benzer cümle yapılarıdır. Aradaki fark çok incedir ve bu farkı çocukların anlaması zaman alabilir.

İşte bunun en önemli sebebi birincisini söylemeden edemeyeceğim az kitap okumaları ve okudukları kitabı anlatmamaları. İkincisi yeni bir konu öğrendiklerinde az soru çözmeleri. Alıştırmaların azlığı ve tek yönlü olması. Kullanacağınız kaynaklar olacaksa lütfen önce öğretmenine danışınız. Hem çocuğun seviyesine uygun bir yayın önerecektir size hem de soruları açısından öğretici ve yoğun içerikli olan yayınları öğretmenler çok iyi bilir.

Şimdi size 2. sınıf Türkçe Eş Sesli Kelimeler Konusu ile ilgili etkinlik sayfalarını sunuyoruz. Kaydedip çıktı alıp çözdürebilirsiniz. Eş sesli kelimeleri örnek vererek öğretmeye çalışınız, Daha çok çocuk yararlansın diye paylaşınız.

 

Bir cevap yazın