Balon Etekli Elbise Nasıl Dikilir Anlatımlı

Merhaba şimdi sizlere 2.model elbisenin yapılışını anlatacağız. Balon etekli çocuk elbisesi nasıl dikilir , pratik dikiş öneri ve fikirleri ile birlikte , dikiş dikmeye yeni başlayanların bile kolayca dikebilecekleri güzel bir model. Herkes çocuğuna çok güzel kıyafetler giydirmek ister, bugun nerden baksanız güzel bir elbise en en ucuz 50 tl ki o da düz modeller. 100 tl den aşağı güzel süslü püslü bir elbise yok.

Basit bir singer marka dikiş makinesi ise 350-400 ya da 500 tl civarlarında. İnternette sürekli araştırırsanız ara sıra kampanyalı fiyatlara denk gelebilirsiniz. İstediğiniz bir şeyi her hafta mutlaka araştırın. Bazı sitelerin fiyatı düşünce haber ver tuşları var. Mailinize bilgi geliyor. Güzel şeyler yapabilirsiniz yavaş yavaş. Anlatmaya başlayalım herkese kolay gelsin. Balon etekli elbiseler de çok yakışıyor. Güzel süsleme hazır nakışlar ve boncuklar kurdaleler var tuhafiyelerde. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

Elbisenin üst kısmı bizim temel kalıptan dikilir. İlk bakışta zor ve karmaşık bir etek aslında, çok basit. Nasıl da sevimli ve özgün görünüyor ama. Böyle balon etekler 2003 yılında gençlik modasına girdi ve kızlar arasında oldukça popüler olmuştu. Şimdi bu tür parçalar yine yetişkin ve çocuk giysilerinin modellerinde bulunabilir.

Başlayalım …
Elbisenin üst parçası kısaltılmış temel elbisenin kalıbı. Temel kalıptan bir kopya alın (şablonu kirletmemek için) ve aşağıdaki şemada gösterilmiş gibi gerektiği yere kadar kısaltın . Yani, istersiniz bele, istersiniz kalçaya kadar. Dikkat etmeliyiz ki kesme çizgisi düz değil, biraz yuvarlak olmalı.

Aldığımız kalıp kumaş üzerine çiziyoruz (ön ve arka aynı veya yakada ve kol evlerinde değişiklik olabilir yukarıda anlatıldığı gibi).
Parçaları yüz yüze katlayarak, omuz ve yan dikişlerini dikiyoruz.
Hemen yaka ve kol evlerini temizleyebilirsiniz, terse katlayıp ve dikip veya biye ile.
Eteğin boyunu hesaplayalım. Etek uzunluğunda hata yapmamak için en iyisi çocuğun üstüne elbisenin üstünü giydirin ve istediğiniz uzunluğu ölçün. Eteğin uzunluğuna karar vermek , o sizin zevkiniz. Ama büzdükten sonra etek biraz kalkacak aklınızda olsun.
Şimdi etek için bir parça kumaş kesmek gerekir. Onun genişliğini ölçtüğümüz etek uzunluğundan iki kat fazla olmalı, artı 2 cm paylar için ilave ediyoruz.
Mesela, diz ortasına kadar bir şey istiyorum. Çocuğa elbisesinin üstünü giydiriyorum ve dizinin ortasına kadar ölçüyorum – 20 cm. Yani 20 cm dikdörtgen etek uzunluğun iki katı = 40 + 2 cm paylar + 3-5 cm kalkacak için = 45-47 cm. İşte dikdörtgenin eni.
Dikdörtgenin genişliği de sizin zevkinize kaldı. Dikdörtgen ne kadar geniş olursa o kadar daha çok büzgülü etek yapabilirsiniz.
Etek bir parça kalabilir, yarısı ön, yarısı arka. Yani yan dikiş sadece bir tane olacak. Veya ayrı iki parça kesin yani ön etek ve arka etek için, kumaşınıza göre.
Şimdi eteği elbiseye dikmek gerekir. Dikkat edelim ki eteğin tersini elbisenin yüzüne dikiyoruz.
En önemli şey, büzgüyü eşit yapmak, çünkü sağ tarafta daha fazla, sol tarafta daha az olursa iyi olmayacaktır. Büzgüyü eşit yapmak için eteği elbise ile yan dikişlerde birleştirdikten sonra eteğin ön ortasını (eteği katlayıp buluyoruz) elbisenin ön ortasıyla (aynı şekilde buluyoruz) birleştiriyoruz.

Şimdi sağ ve sol yarıları yine yarım yarım bölüyoruz, iğneliyoruz. Ve böylece gerektiği sıklıkla devam ediyoruz.
Şimdi teyeliyebilirsiniz ve makinede dikebilirsiniz veya iğnelerin üstünden dikebilirsiniz (birinci resimde şema 4).
Şimdi ikinci kenarı aynı dikişle dikeriz (Şema 5, 6). Dikişin üstünde sonra kurdele dikmeyecekseniz kenarda 1 cm payı içine katlayın, ütüleyin, teyeleyin veya dikin. Şimdi bu kenarı da elbiseye dikiyoruz. Düzgün büzgüyü (yani her iki tarafta aynı) yukarıda anlatıldığı gibi yapıyoruz.
Tamam, etek elbiseye dikilmiş ve bitmiş oldu.
Şimdi dikişin üstüne kurdele ve fiyonk dikebilirsiniz (Şema 8).

 

Bir cevap yazın