Bebek Elbisesi Örülüşü

Bebek Elbisesi Örülüşü

Merhaba hanımlar bebek elbisesi yapılışı ile karşınızdayız. Çok şirin ve aynı zamanda çok şık olam bu bebek elbisesi yapılışı için aşağıdaki yazılı talimatları resim ve şablopnları dikkatlice takip edin. Renkli bebek elbisesi yapılışı nı kolaylıkla öğreneceksiniz. Farklı örgü teknikleri kullanılıyor olsa da öğrendiğinizde bir kaç tane yapmadan bırakmayacaksınız. Çocukların çeyizine yapılası bir bebek örgü modeli.

 

4 numara şiş ile bebe yünü kullanarak yapıyoruz. Marka fark  etmez.

78 ilmek başlıyoruz. Bunu üçe bölüyoruz ; 6 ilmek yakası  – 18 ilmek robası – 54 ilmek de etek kısmı

etek kısmından anlatıyoruz :  5 er diş haraşo örüyoruz ( yani 10 sıra ). Aradaki düzler de 8 sıra oluyor. Etek ucunu geri dönerek yapıyoruz orası geniş yaka ve roba dar oluyor.

  1. sıra yakadan etek ucuna kadar ördük, geri dönüyoruz, etek ucundan geri dönüyoruz. tekrar örüyoruz robaya kadar sonra geri dönüyoruz. tekrar etek ucundan başlıyoruz bu sefer yakaya kadar tekrar geri dönüyoruz. 5 diş haraşo olduktan sonra düz örgü kısmına geçiyoruz ve örneğimizi koyuyoruz. Bu şekilde devam ediyoruz.

Örneğin yapılışı : Öreceğiniz renkli iplerden şeritler halinde kesin hazırlayın. Bir papatyaya ne kadar ip gidiyorsa başka yerde örüp ölçün çünkü ipin kalınlığına göre değişecektir. Örneği başka yerde deneyip söküp o kadar ip ayırın şeritler halinde hazırlayın.

Papatyaları yaparken ip yürütmüyoruz. Her papatyanın kendi ipi var onu bağlayarak başlıyoruz bağlayarak bitiriyoruz. Arkası temiz oluyor bebek elbisesinin. papatya 6 sıra da oluyor. ilk sıra ve son sıra ama renk ile düz örülüyor. Etek ucundaki düz ilmek genişliği 8 sıra.

sarı iple örnek çıkarmayı anlatıyoruz (resimde gri kullanılmış) : 6 ilmek sarı örüyoruz ve başlıyoruz, şerit yaptığımız iplerden birini alıyoruz,  mor ipimizi aldık. 2 ilmek mor örüyoruz, 8 ilmek sarı ile ör, kırmızı şerit ip al bağla 2 ilmek düz ör, kaç tane koyacaksan araya 8 ilmek bırak sonra yakaya kadar ördüyoruz geri dönerken delik oluşturmamak için ilmeği kitliyoruz. geri dönüyoruz ördüğümüz iki ilmeğe varmadan 2 ilmek renkli, sonra 2 ilmek ana renk, sonra 2 ilmek renkli örerek orta kısmını yapıyoruz. takip ederek böyle iki ilmekten oluşuyor papatyalar. Sonraki sırada yine başta yaptığımız iki ilmeğin karşısına yapıyoruz.

İlmek kitleme nasıl yapılır? : diyelim ki  yakaya kadar geldik ordaki ayrımdan geri döneceğiz. Yakada 6 ilmek kalacaktı. soldaki şişte 6 ilmek kalınca geri dön, sonra ipi önde ise arkaya – arkada ise öne al ,sağdaki 6 ilmekten birini soldaki şişe al. sonra ipi tekrar öne al-arkaya al (duruma göre) sonra o ilmeği tekrar sağ şişe örmeden al. Yani 6 ilmek bırakmıştık bıraktığımız ilmeklerden sona kalanın etrafında ipi doladığımızda sonra örmeye devam ettiğimizde ipi kilitlemiş oluyoruz ilmek kilitlenmiş oluyor. ve delik oluşmuyor.

Soracağınız bir şey olursa çekinmeyin. Herkese kolay gelsin.

 

 

kaynak : Güllühan Bakar hanım.

 

3 yorum

  1. bılgın

    gulluhan hanım su grı uzerıne renklı ıplerle modelı olan bebek elbısesının kolları nasıloruluyor lutfen paylasırmısınız.delı oldum hıc bır yerde bulamıyorum.

    • admin Yazar

      Kollar aynı diğer bebek yeleklerinde olduğu gibi örülüyor. kol kısmında son 5 ilmeği haraşo örülüyor. 4 adet renkli model kadar kol ilmeği. model kısmı 8 düz, haraşo kısmı 5 diş. başka neyi öğrenmek istiyorsanız sorun.

  2. Geri bildirim: Şaşkın Model Bebek Yeleği Yapılışı | elisiorgudukkani.com

Bir cevap yazın