Halka Şeker Battaniye Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Renkli iplikler
- Tığ
- Makas
- Goblen iğne
1.tur : 4 zincir çekip halka oluşturuyoruz.
2.tur : Üzerine 12 sık iğne yapıyoruz.
3.tur : 3 zincir çekerek tura başlıyoruz. Her ilmek üzerine 1 trabzan yaparak 12 sık iğne yapıyoruz.
4.tur : Arka ilmeklere batarak tekrar 12 trabzan yapıyoruz.
5.tur : Renk değiştirip önde kalan ilmeğe batarak her ilmek üzerine aynı yere 2 sık iğne yapıyoruz. 24 sık iğne oluyor.
6.tur : Aynı renk iple devam edip 3 zincir çekerek başlayıp her ilmeğe 1 kez batarak 24 trabzan yapıyoruz.
7.tur : Arka ilmeklere batarak 24 trabzan yapıyoruz.
8.tur : Renk değiştiriyoruz. 1 ilmeğe tek bir sonraki ilmeğe aynı yere 2 sık iğne yaparak sayıyı 36 sık iğneye çıkartıyoruz.
9.tur : Her ilmeğe 1 kez batarak tura 3 zincir ile başlayarak 36 trabzan yapıyoruz.
10. tur : 36 trabzan yapıp bitiriyoruz.
Renkli kısımlar bitti. Ana rengimizi motife sabitliyoruz. 1 zincir çekip aynı yere 1 sık iğne yapıyoruz. Devam ederek 1 tekli trabzan, 3 trabzan yapıyoruz. 1 tekli trabzan yapıyoruz. Sonra 3 kez 6 sık iğne, 1 tekli trabzan, 3 trabzan, 1 tekli trabzan yapıyoruz. 5 sık iğne yapıp ilk turu bitiriyoruz.
1 zincir ile başlıyoruz. Aynı yere 1 sık iğne yapıyoruz. Sonra 1 tekli trabzan ve sık iğne yapıyoruz. Devam ederek aynı yere 2 trabzan , 1 zincir , 2 trabzan yapıyoruz. Köşe oluşturuyoruz. 1 trabzan yapıyoruz. 8 sık iğne yapıp tekrar köşe oluşturuyoruz. 4 köşe yapıyoruz.
Aynı şekilde 1 tur daha örüyoruz. Bu turda ise köşede 2 zincir çekiyoruz. Tüm motifler bittiğinde karşılıklı sık iğne ile birleştiriyoruz.