Tavşan Patik Yapılışı Anlatımlı Resimli
Çok kolay patik yapılışı anlatımlı resimli olarak sizlere sunuyoruz. Her aşama resimli olarak bulunmaktadır. Anlaşılmayan bir şey olursa sorun lütfen.
Kolay Tavşan Patik yapılışını anlatacağız şimdi çok kolay patik yapılışı;
Örmeye patiğin ortasından başlıyoruz. Orta kalınlıkta bir ip ve 3,5 numara tığ ile örüyoruz. 4 zincir atıyoruz ve yuvarlak yapıyoruz. 12 tane 2li trabzan ile doldur.
2.sırada her ilmeğe 2 tane batıp 2 li trabzan yapıyoruz.
3. 3 tane tek trabzan, 1 tane ilmeğe çift batıyoruz. sıra sonuna kadar aynı.
4. 5 tane ilmeğe tek, 1 ilmeğe çift batıyoruz.
5. 6 tane ilmeğe tek, 1 çift batıyoruz.
6. 8 tane tek, 1 tane çift yapıyoruz.
7. sırada her ilmeğe 1 tane batıp yapıyoruz.
8-9-10 . sıralarda her ilmeğe 1 tane batıp 2 li trabzan yapıyoruz.
11. sırada sadece aralardan 3 tane arttırıyoruz.
12. – 13. her ilmeğe tek batıp ayrım kısmına kadar yapmış oluyoruz.
normalde patikler Derya hanımın gösterdiği yere kadar örülüyormuş. bunda 13 sıra yapıyoruz. ayrım kısmı daha aşağıda.
tam ortada 3 trabzan bırakıyoruz. sonra 2 li trabzan yapmaya devam ediyoruz ayrıma kadar. Ayrıma gelince geri dönüyoruz örmeye devam ediyoruz yine ayrıma geldik geri dönüyoruz bunu tam olarak herkes ayak ölçüsüne göre yapmalı kaç sıra olacağı o şekilde belirlemeliyiz. Resimdeki için 9 sıra örülmüştür.
buradan dikiyoruz arkasını ve gördüğümüz boşluktan ayak giriyor. Kolay örgü tavşan patik hazır.
Tavşan patik kulakları yapılışı;
12 zincir çekiyoruz patiğin rengindeki ip ile.
2 sıra her ilmeğe 1 adet batıp 2 li trabzan yapıyoruz.
3 zincir çekip yukarıya çıktık. bundan sonra da hep eksiltme yapacağız. 1 trabzanın dibinden batıp diğer trabzanın içinden çıkıyoruz. eksiltme yapıyoruz. ondan sonrakilerde her trabzanın tepesine 1 tane bakıyoruz. sonda o eksiltme işlemini tekrar yapın. sondaki eksiltme işlemini yaptıktan sonra bir sıra daha öreceğiz. toplamda kulak 7 sıradan oluşacak.
tığ işinde eksiltme işlemi yapılışı resimde. sıradaki ilmeğe batıyoruz diğer trabzanın ilmeğine de batıyoruz iki ipi bir çekiyoruz. toplamda yedi sıra yapıyoruz her dönüşte 1 trabzan eksiltiyoruz. 7 sırayı tamamlıyoruz ardından sık iğne ile etrafını örüyoruz.
bu kısım biraz kıvrılsın diye ,sık iğne yapıyoruz ki kıvrılsın tavşan kulağına benzesin.
pembe ip ile aynı şekilde 10 zincir çekerek yapıldı kulak içi ancak sık iğne olarak örüldü . aynı şekilde eksiltmeler yapılarak örüldü.
patiğin renginde ördüğümüz kulağın içine oturtuyoruz pembe ip ile ördüğümüz kulak içini.
resimdeki gibi alt kısımdan katlayarak dikiyoruz kulağımızı
kulağın alt kısmını diktikten sonra patiğin üstüne dikiyoruz. bu şekilde.
kulakları diktiğimiz yer tam olarak burası trabzanları sayıp resimden bakabilirsiniz. boşluk kısmından sayarsak buruna doğru 3. sıraya dikiliyor aralarında da 6 trabzan boşluk kalacak.
gözler ve bıyık yeri de resimde görülüyor.
kulakların 3 sıra altına gözleri sarma şeklinde yapıyoruz. aralarında 7 trabzan boşluk var.
gözlerin kalınlığı 2 trabzan ölçüsünde 2 trabzanı içine alarak dikiş yapıyoruz.
bıyıklarını da resimlerden bakarak yapılabilir.
NOT: herkese kolay gelsin. Kaç numara ayağa yapılırsa yapılsın başlangıç aynı sonradan ölçerek arttırmaları yapın ve uzunluğu ayak botuna göre ayarlayın.
Tavşan patik yapılışı için foto galeri : üzerine tıklayınca büyüyorlar ayrıntıları görmenize faydalı olur